Onzekerheid is een deel van mij

Onzekerheid, een negatief zelfbeeld en faalangst. Je leest er soms over, maar wat betekent het? Het heeft allemaal met elkaar te maken, denk ik. Ik had het in iedergeval allemaal. Niet op een specifiek thema zoals werk of relaties. Nee, op alle gebieden in mijn leven. Soms kon ik ergens een beetje in uitblinken, zoals voetbal, maar ook daar was ik onzeker. Wat denken anderen over mij, hoorde ik een stem regelmatig tegen mij zeggen. Speelt mogelijk mee dat ik me vaak een vreemde voelde als donkere jongen. Zeker in mij jeugd.

Lees meer »

Eenzaamheid, hoe voelt dat?

Het is heel moeilijk uit te leggen wat eenzaamheid voor gevoel is. Zeker aan iemand die het misschien niet zo heeft ervaren. Iedereen voelt zich wel eens alleen of eenzaam. Als je een tijdje alleen bent of je geliefden een lange tijd moet missen. Maar een diep gevoel van eenzaamheid gaat verder, denk ik.

Lees meer »

Wat is mijn identiteit?

Ik wil graag stilstaan bij het begrip 'identiteit'. Wat betekent deze term? Voor jou is het mogelijk duidelijk. Ik moet er in iedergeval even over nadenken. Waarschijnlijk komt dat door mijn levenservaringen. 'Wie ben ik?' is een moeilijke vraag voor mij en raakt een diepe pijn.

Lees meer »